En härlig behandling

En härlig behandling

Efter ännu en tuff vecka på jobbet är det dags att gå och få massage i Falkenberg. Massage får mig att riktigt bra. Det finns faktiskt några ganska stora fördelar med massage, som jag ska tänkte prata lite närmare om idag.

Träning bygger muskler, men den orsakar också skador på dina muskler och annan lokal mjuk vävnad. Dina muskelceller är utformade för att vara starka och styva så att de kan utöva kraft när du lyfter vikter eller ägnar dig åt sport. Nackdelen med styvhet är att när muskeln skadas under träning är den mindre elastisk än vanligt, vilket innebär att när en skada väl inträffar blir det mer sannolikt att samma typ av skada sker fler gånger.

Massage följt av stretching hjälper till att förebygga sådana skador. När du stretchar efter en massage bryter du faktiskt ner vidhäftningar som bildats under behandlingsprocessen. Stretching hjälper också till att frigöra hormoner och kemikalier som byggs upp i musklerna när du tränar. Människor i allmänhet föredrar att vila när de är ömma eller trötta. När du vilar används musklerna inte lika mycket. Det är viktigt att fortsätta använda musklerna så att de förblir friska och starka!

Stress har också en inverkan på dina muskler, efter en lång dag med deadlines är du troligen spänd eftersom du är stressad över något. Denna muskelspänning kan leda till muskelsmärta eftersom kroppen tror att den är skadad även om den inte är det. Kronisk stress kan också orsaka matsmältningsproblem, vilket påverkar den kemiska balansen i kroppen. Att ligga ner för en massage slappnar av i hela ditt system.

Att gå på massage i Falkenberg är ett bra sätt att ta vara på sin kropp och ge den lite kärlek. Kroppen mår riktigt bra om du regelbundet går på massage. Med detta kommer många goda effekter, bland annat rörligare och mjukare kropp, ökad blodcirkulation, minskad stress och mycket mer.


Kommentarer är stängda.